Επιλογές εγγραφής

Συστήματα Τεχνολογίας Στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Η θεματική αυτή ενότητα εμβαθύνει στο πως στο σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο, η τεχνολογία διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στη διαμόρφωση διδακτικών και μαθησιακών εμπειριών, καθώς στον 21ο αιώνα η ενσωμάτωση της τεχνολογίας εκπαίδευση δεν αποτελεί απλά μια τάση, αλλά μια αναγκαιότητα.

Στόχοι της θεματικής ενότητας:

Με το πέρας της θεματικής ενότητας, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • Κατανοήσουν την εξέλιξη της εκπαιδευτικής τεχνολογίας: Να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και να κατανοήσουν πως επηρεάζει το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευση σήμερα.
  • Επιλέγουν και να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία στην εκπαίδευση: Να αναλύουν διάφορα ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες για να προσδιορίζουν την ενσωμάτωση και την αποτελεσματικότητά τους για συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους.
  • Υλοποιούν διαδικτυακά και μικτά μαθήματα: Να αναπτύσσουν μαθήματα που ενσωματώνουν αλληλεπιδράσεις μέσω ψηφιακών εργαλείων, βελτιστοποιώντας τα μαθησιακά αποτελέσματα.
  • Προωθούν το ψηφιακό γραμματισμό: Να εξοπλίζουν τους μαθητές με δεξιότητες που  τους επιτρέπουν για να πραγματοποιούν κριτική περιήγηση, ερμηνεία και να  συμβάλουν στη δημιουργία περιεχομένου σε ψηφιακές πλατφόρμες.
  • Αξιολογούν τις παρεμβάσεις της εκπαιδευτικής τεχνολογίας: Να εξάγουν δείκτες και να χρησιμοποιούν εργαλεία που τους επιτρέπουν να αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των διδακτικών προσεγγίσεων που ενσωματώνουν τεχνολογία.
  • Αντιμετωπίζουν ζητήματα προσβασιμότητας και ηθικής: Να εξασφαλίζουν ότι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας είναι χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και σέβεται το προσωπικό απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων.
Οι επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση στο μάθημα αυτό. Παρακαλούμε συνδεθείτε (με τον λογαριασμό σας).